Forum

Marked


Dagen i dag

9. april 1865

Slaget ved Appomattox Court House ble utkjempet på morgenen den 9. april 1865 og var ett av de siste slagene... Les mer ...

Dagen i går

8. april 1832

Black Hawk-krigen


9. april 1865

General Lee overga seg ved Appomattox Court House
Slaget ved Appomattox Court House ble utkjempet på morgenen den 9. april 1865 og var ett av de siste slagene som ble utkjempet under den amerikanske borgerkrigen, og det siste slaget som konføderasjonsgeneralen Robert E. Lees Army of Northern Virginia kjempet i før de overga seg til U.S. Army under generalløytnant Ulysses S. Grant. Lee hadde oppgitt konføderasjonens hovedstad Richmond i Virginia, etter den ti måneder lange beleiringen av Petersburg.

Under retretten vestover håpet han å møte konføderasjonens styrker i Nord-Carolina, men unionsstyrkene forfulgte og avskar sørstatshærens tilbaketrekning ved Appomattox Court House. Lee forsøkte å bryte igjennom unionsstyrkene som var foran hans styrker da han antok at unionsstyrkene bestod kun av kavaleri. Da han innså at kavaleriet ble støttet av to infanterikorps, hadde han ikke noe annet valg enn å overgi seg.

Signeringen av overgivelsesdokumentene ble utført i stuen i Wilmer McLeans hus på ettermiddagen den 9. april. Den 12. april markerte en høytidelig seremoni oppløsningen av Army of Northern Virginia og løslatelse av dennes offiserer og menn. Dette gjorde i praksis slutt på krigen i Virginia og utløste en serie av overgivelser over hele sørstatene. Den amerikanske borgerkrigen gikk endelig mot slutten.

8. april 1832


Black Hawk-krigen
Rundt 300 soldater fra det amerikanske 6. infanteriregiment forlot St. Louis i Missouri for å slåss mot sauk-indianerne i Black Hawk-krigen. Krigen var en kort konflikt i 1832 mellom USA og indianere under sauk-lederen Black Hawk. I april 1832 ledet Black Hawk en gruppe sauk-, meskwaki- og kickapoo-indianere over Mississippi-elven og inn i staten Illionois fra indianerterritoriet i Iowa. Høvdingens motiver var flertydige, men han hadde tydeligvis håpet å unngå blodsytgytelser da han førte flokken inn i det gamle stammeområdene som nå var avgitt til USA i den omdiskuterte avtalen i St. Louis i 1804.

Indianerne led nederlag i slaget ved Wisconsin Heights. Allerede da var indianerne svekket av sult, død og desertering. 2. august led indianerne endelig nederlag etter slaget ved Bad Axe. Black Hawk flyktet, men overga seg senere og ble fengslet i et år.


Chat

Online

1 bruker pålogget:

  • gianluca1962

(Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


Uthevet artikkel

    4 linjers kammerlader

  • 4 linjers kammerlader

    I 1860 ble den 18 lødige kammerladeren forbedret, og det resulterte i en lettere og smekrere kammerlader. Den nye kammerladeren hadde 4 linjers kaliber, og ble approbert i 1860. Fra 1867 ble de omgjort til å skyte metallpatron. Les historien om M/1860-kammerladerne her.

Kornavirus og konsekvenser for svartkrutt.net

Publisert: 14. mars 2020 av Øyvind Flatnes.
Antall visninger: 455

Vi lever i en tid som vil bli skrevet om i historiebøkene. Unntakstilstanden vil også få noen konsekvenser for deg som bruker svartkrutt.net:

  1. Forumkonkurransen blir avlyst inntil myndighetene gir klarsignal til at organisert idrett kan starte opp igjen. Dette er fordi folk ikke skal trekke til skytebaner og utsette seg selv og andre for smitte.
  2. Butikken har normal drift, men siden det er en énmannsbedrift vil den bli stengt ned på kort varsel i tilfelle sykdom, isolasjon eller karantene.
  3. Posten/Bring har på grunn av kornoasituasjonen varslet force majeure. Det betyr at de med sannsynlighet ikke lenger kan oppfylle alle forpliktelser og at avvik vil kunne forekomme. Eksempler på dette er hentetidspunkter, fremsendingstider, leveringstidspunkter og tidsgaranti. Vær tålmodige, i disse tider tar ting den tid det tar.

Så vil jeg henstille alle til å overholde myndighetenes påbud om i størst mulig grad å unngå andre mennesker i tiden fremeover. Om ikke for din egen skyld, så for de svake og eldre i samfunnet samt de som jobber i helsevesenet og andre samfunnskritiske stillinger. Vi har ingen å miste.

For de som føler sosialt behov, så er forum og chat alltid åpen – og garantert virusfri!