Vakre våpen – svart krutt: svartkruttskyting i krig, jakt og konkurranse er den eneste boka i sitt slag på norsk. Den er skrevet for deg som er interessert i gamle våpen, svartkruttvåpen og jakt- og militærhistorie. Hundrevis av fargebilder og illustrasjoner tar deg gjennom våpenhistorien fra middelalderen til ca. 1890. I tillegg lærer du hvordan våpnene skytes og lades.

Røykfylt militærhistorie

Lurer du på hvordan Davy Crockett ladet sin rifle, hvordan soldatene under Napoleonskrigene kjempet mot hverandre med munnladningsmusketter, eller hvordan våpnene i det Ville Vesten og den amerikanske borgerkrigen ble brukt? Vakre våpen – svart krutt gir deg svaret. Boka setter også fokus på eldre norske militærvåpen.

Jakt med rifle og hagle

Jakten har alltid vært sentral i Norge. Vakre våpen – svart krutt beskriver hvordan jakten foregikk i Norge i gammel tid – blant annet av storjegere som Jo Gjende. Du får også innblikk i internasjonal jakthistorie, som for eksempel jakten på den nordamerikanske prærien etter bison.

Priser og omtaler

Boka har fått gode omtaler – ikke bare i Norge – men også i Sverige og Danmark, og ble kåret til Årets beste fagbok i 2005 av Dagbladets lesere.