Datainnsamling om kammerladningsgeværer for skytterlag

Merk: Gjelder kun for geværer for sivile og skytterlag som er produsert ved Kongsberg Våpenfabrikk!

  • Dataene blir samlet inn av Øyvind Flatnes i forbindelse med et bokprosjekt om kammerladningsgeværene. Informasjonen vil kun bli brukt i forskningsøyemed.
Velg «grunnmodellen» først. Eventuell omgjøring til metallpatron velges i neste steg. Tips: Hold mus eller finger og ikonene for å lese mer om de forskjellige modellene.
Bilde
Bilde
Er skjeftet polert? Nevn det gjerne i kommentaren!
Velg «Ja» dersom geværet har renne/utboring for pussestokk, men mangler selve stokken.
Sveitserkappen var en buet kolbekappe som ble tillatt i 1865. Disse forekommer ikke ofte på skytterlagsgeværene.
Hornavslutningen er «tuppen» på stokken og er som regel laget av ku- eller oksehorn. I mange tilfeller har hornavslutningen falt av.
Produksjonsåret er stemplet på låskassen foran kammeret. Dersom geværet ikke har årstall, la feltet stå tomt.
Skytterlagsgeværenes serienummer er slått inn på venstre sideskinne, like i forkant av pipen. Dersom geværet ikke har serienummer, la feltet stå tomt.
Noen geværer har to serienumre: et sivilt på venstre sideskinne og et militært som er slått inn på låskassen foran kammeret. Årsaken var at kasserte militære deler i noen tilfeller ble brukt i den sivile produksjonen. Her kan du notere det militære serienummeret.
Er det noe annet spesielt ved geværet ditt som ikke er dekket i feltene? Har det andre sikter? Bajonett? Kommenter gjerne!
Navn er ikke påkrevd. Navnet vil uansett ikke bli publisert noe sted, men det kan være greit å vite i tilfelle det dukker opp spørsmål.
E-postadressen vil aldri bli gitt til andre, men kan brukes om det er spørsmål knyttet til geværet. Det er ikke påkrevd å oppgi e-post.