Forum

Marked


Dagen i dag

16. oktober 1859

Den 17 år gamle studenten Ernst Motzfeldt fra Christiania skrev til direktør Landmark ved Kongsberg... Les mer ...

Dagen i går

15. oktober 1815

St. Helena tok imot Napoleon


16. oktober 1859

Ernst Motzfeldt bestilte gevær fra Kongsberg
Den 17 år gamle studenten Ernst Motzfeldt fra Christiania skrev til direktør Landmark ved Kongsberg Våpenfabrikk og forklarte at han behøvde «en Jagtrifle af den Construction, som Capitainen anseer hænsigsmæssigst.». Valget sto mellom en miniérifle med progressive rifler eller en kammerladningsrifle med riflet kammerstykke. Motzfeldt ønsket seg imidlertid Landmarks forsikring om at kammerladningsriflen hadde like god presisjon som miniériflen ved bruk av kuler med hulbase. Han ønsket så fint kaliber som mulig, for han skulle bruke riflen både på fugl og større dyr, samt en hensiktsmessig og sikker klikingsstopper – uavhengig av hvilken rifle Landmark anbefalte. Motzfeldt skulle på en lengre jakttur i julen, og skyldte Landmark en stor tjeneste om han fikk den i tide. Ernst Motzfeldt ble senere en avholdt høyesterettsdommer og justisminister, men om han fikk geværet i tide til julens jakttur vites ikke.

15. oktober 1815


St. Helena tok imot Napoleon
Napoleon Bonaparte gikk i land på St. Helena i Atlanterhavet hvor han ble sendt i eksil etter slaget ved Waterloo. St. Helena var sterkt bevoktet under Napoleons eksil, med britiske tropper og marineskip patruljerende rundt øya.

Napoleon døde på St. Helena i 1821.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Ultralydvask: Det beste som finnes?

  • Ultralydvask: Det beste som finnes?

   Hylsevask er et nødvendig onde, uansett hvor kjedelig og grisete det måtte være. Som regel holder det å vaske skutte svartkrutthylser i varmt såpevann, men de siste årene har ultralydvaskere blitt populære. Her kan du lese mer om hvordan ultralydvaskere fungerer.

  404 (File not found)

  Antall visninger: 5578284

  svartkrutt.net kan dessverre ikke vise siden.

  Dette kan skyldes at siden er flyttet, har fått ny adresse eller ikke finnes.

  Forsøk å skriv inn adressen på nytt, eller bruk søkefunksjonen du finner i menyen til venstre.

  404 file not found

  The file could not be found.

  Try entering the correct address in your browser, or visit the English svartkrutt.net pages at this link: http://www.svartkrutt.net/english.php