Forum
Marked
- Diesett 25-20 WCF
- Kongsberg kammerlader 1854 med bajonett
- .44 Ruassian die-sett
- Sabelbajonett M1867 med balg
- Våpenjournalen - Våpen
- Husqvarna mod 33
- Nydelig 12mm pinfire revolver i kasse
Dagen i dag
5. oktober 1877
Nez Perce-høvdingen Joseph overga seg og sitt folk til general Nelson A. Miles. Indianerne hadde flyktet... Les mer ...
Dagen i går
4. oktober 1777
Feilslått amerikansk angrep på Germantown
Høvding Joseph overga seg til general Miles
Nez Perce-høvdingen Joseph overga seg og sitt folk til general Nelson A. Miles. Indianerne hadde flyktet over 1880 km gjennom Idaho, Yellowstone Park og Montana med den amerikanske i hælene etter at en gruppe unge Nez Perce-krigere angrep og drepte en gruppe hvite bosettere tidlig i 1877. Dette hendte mens resten av stammen var i ferd med å bli flyttet til et annet reservat. I frykt for reaksjoner fra hæren bestemte nez percene seg for å ta opp kampen. Etter å ha blitt avvist av crow-indianerne, bestemte de seg for å krysse grensen til Canada og søke tilflukt hos sioux-høvdingen Sitting Bull som hadde flyktet til Canada etter slaget ved Little Big Horn året før.
Under flukten utkjempet de 18 trefninger mot hæren, hvorav minst fire blir regnet for store. De måtte derimot gi tapt i slaget ved Bear Paw – kun seks mil fra den canadiske grensen.
Feilslått amerikansk angrep på Germantown
Slaget ved Germantown var et slag i den amerikanske uavhengighetskrigen som ble utkjempet i dagens Philadelphia.
Etter at Charles Cornwallis okkuperte Philadelphia 26. september 1777, angrep George Washington William Howes garnison på 9000 menn i Germantown, 8 km nord for Philadelphia.
Washingtons plan var å foreta et samtidig angrep på britene med fire kolonner fra forskjellige retninger i løpet av natten. Målet var å omringe de britiske styrkene. På grunn av dårlig synkronisering og for få ressurser, slo Washingtons plan feil, og han ble tvunget til å trekke seg tilbake til Whitemarsh med britene i hælene.
Amerikanernes tapstall var på 152 døde, 521 sårede mens 400 ble tatt til fange. De britiske tapstallene var 71 døde, 450 sårede og 14 savnede.
Chat
Offline
Ingen påloggede.
(Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)
Uthevet artikkel
Denne artikkelen tar for seg de forskjellige delene en flintlåsmuskett består av. Her kan du se en deletegning, og lese navnene på de forskjellige delene. Betegnelsene i denne artikkelen er basert på gammel norsk terminologi, og musketten er en typisk norsk-dansk infanterimuskett.
Muskettens forskjellige deler
Bøker fra svartkrutt.net
Øyvind Flatnes har publisert fire bøker om svartkruttskyting og gamle våpen. Tre av dem er fremdeles i salg, mens den fjerde er utsolgt fra forlaget. Bøkene er skrevet for svartkruttskyttere og for de som er interesserte i våpenhistorien før år 1900.
Norske militære og sivile kammerladningsgeværer
Den nye kammerladerboken forteller historien til de norske kammerladningsgeværene som ble brukt av Hæren, Marinen og sivile skyttere. Samtlige modeller, forandringsmodeller, tilbehør, og ammunisjonstyper er beskrevet i detalj, sammen med menneskene som utviklet og brukte kammerladningsgeværene. Boken er rikt illustrert med 900 fargefotografier, illustrasjoner og historiske bilder. Den har også et kapittel om det svenske marinekammerladergeværet Modell 1851 (Kammarladdningsgevär för flottan M/1851).
Kjøp Norske militære og sivile kammerladningsgeværer her!
Om Norske militære og sivile kammerladningsgeværer
- Pris: 429 kroner
- Format: 21 × 27 cm
- Sideantall: 440 sider trykt på glanset papir
- Antall bilder og illustrasjoner: 900
- Omslag: Hardt omslag med trykt overtrekk
- Språk: Bokmål
- Forlag: www.svartkrutt.net
- ISBN: 978-82-691-994-0-6
- Publiseringsdato: 19. april 2021
Skyting med gamle våpen: Fra steinalderbue til svartkruttpatron
Revidert og utvidet utgave av Vakre våpen – svart krutt fra 2005. Skyting med gamle våpen er en praktisk og historisk gjennomgang av skytevåpnenes historie, fra steinalderens pil og bue til 1800-tallets svartkruttvåpen. Samtidig er den en lærebok for skyttere som ønsker å lære mer om historisk bueskyting og svartkruttskyting. Bokens innhold er basert på historiske kilder, i tillegg til forfatterens egne erfaringer med bruken av gamle våpen.
Kjøp Skyting med gamle våpen her!
Om Skyting med gamle våpen
- Pris: 399 kroner
- Format: 21 × 27 cm
- Sideantall: 200 sider trykt på glanset papir
- Antall bilder og illustrasjoner: 260
- Omslag: Hardt omslag med trykt overtrekk
- Språk: Bokmål
- Forlag: www.svartkrutt.net
- ISBN: 978-82-303-3447-8
- Publiseringsdato: 20. mars 2017
From Musket to Metallic Cartridge: A Practical History of Black Powder Firearms
Engelskspråklig bok om den praktiske bruken av svartkruttvåpen. Dette er den mest omfattende av de tre bøkene, og tar for seg våpenhistorien fra senmiddelalderen til slutten av 1800-tallet. Innholdet har en praktisk tilnærming, og beskriver hvordan våpnene utviklet seg og hvordan de kan brukes av moderne svartkruttskyttere. From Musket to Metallic Cartridge er også tilgjengelig i forskjellige ebok-formater, blant annet for Kindle og som mobi og epub.
Kjøp From Musket to Metallic Cartridge her!
Om From Musket to Metallic Cartridge
- Pris: 299 kroner
- Format: 25 × 19 cm
- Sideantall: 240
- Antall bilder og illustrasjoner: 265
- Omslag: Hardt omslag med smussomslag
- Språk: Engelsk
- Forlag: The Crowood Press
- Ebokformater: Mobi and ePub
- ISBN: 978-1847975935
- Publiseringsdato: 29. november 2013
- Nettside: www.blackpowderbook.com
Vakre våpen – svart krutt: Svartkruttvåpen i krig, jakt og konkurranse
Vakre våpen – svart krutt ble publisert i 2005, og var den første boken om svartkruttskyting på norsk. Den ble skrevet for lesere med interesse for gamle våpen, svartkruttvåpen og jakt- og militærhistorie. Flere hundre av fargebilder og illustrasjoner tar deg gjennom våpenhistorien fra middelalderen til ca. 1890. I tillegg lærer du hvordan våpnene skytes og lades. Vakre våpen – svart krutt er utsolgt fra forlaget, men er nå gitt ut i revidert og utvidet utgave under tittelen Skyting med gamle våpen (se over).
Om Vakre våpen – svart krutt
- Pris: 449 kroner (utsolgt fra forlaget)
- Format: 21 × 27 cm
- Sideantall: 190
- Innbinding: Hardt omslag med trykt overtrekk og smussomslag
- Språk: Norsk bokmål
- Forlag: Landbruksforlaget
- Publiseringsdato: Mars 2005